学校日誌

Let's learn about 梅雨 in English!

It is rainy season (梅雨) in Japan now.

In June, our students learned about 梅雨 in the English Corner (英語のコーナー) made by ギャビン先生. Students learned the expression 'It's raining cats and dogs'. In Japanese (日本語の意味) this means すごく雨が降っています. Students also practiced weather words by doing a crossword.

With トトロ, students also learned the names of ジブリの映画 in English. Do you know 'となりのトトロ' in English? It is 'My neighbour Totoro'.

本日の記事は本校のALTの先生につくっていただきました。

梅雨の時期に合わせた表現を特集してくださいました。

英語のコーナーでは梅雨の時期の英語表現が紹介されています。

'It's raining cats and dogs'

これは日本語で「すごく雨が降っています。」の意味だそうです。

面白い表現ですね!どうしてそう表現するのでしょうね・・・?

クロスワードでは天気の言葉も練習できます。

また、みんなの知っているジブリ映画の「となりのトトロ」のも紹介されています。

英語の表現だと・・・?

英語の世界の面白さにふれることができる素敵な掲示板です。ぜひご覧ください!